Звіти про виконання районних Програм

Відповідно до рішення Ужгородської районної ради 08.04.2016 № 99 «Про районну програму сімейної демографічної, тендерної політики, попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми на 2016-2020 роки» повідомляємо, що на веб-сайті райдержадміністрації систематично висвітлюється інформаційно-роз'яснювальний матеріал з питань протидії торгівлі людьми та попередження насильства в сім'ї.

Відділом освіти, молоді та спорту проводилися відповідні заходи, спрямовані на утвердження в суспільстві соціальної справедливості та тендерної рівності, підтримки сім'ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, їх повноправної участі у творенні національної культури, розбудові громадянського суспільства, реалізації заходів з попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми.

Здійснюється тісна співпраця відділу освіти, молоді та спорту з управлінням соціального захисту населення, службою у справах дітей, національною поліцією щодо координації заходів реагування фактів вчинення насильства, надання допомоги і захисту постраждалим особам.

За звітний період право виховні питання було розглянуто на секційному засіданні заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів та голів шкільних методичних об'єднань класних керівників на базі Концівської ЗОШ І - IIIступенів та методичному об'єднанні практичних психологів 18 вересня 2019 року на базі Сторожницької ЗОШ І-ІП ступенів та семінарі-практикумі заступників директорів з ВР та педагогів-організаторів 10 жовтня 2019 року на базі Малодобронської ЗОШ І-ІП ступенів.

У всіх закладах освіти 16-20 вересня 2019 року відбулися заходи до Всеукраїнського тижня з протидії булінгу. Практичними психологами проведено тренінги щодо попередження насилля у сім'ях, формування соціальних навичок у дітей, а також тести на визначення рівня агресивності, провели анкетування учнів "Як ти почуваєшся у суспільстві", "Моє ставлення до насилля", "Молодь і протиправна поведінка", перегляд відеороликів "Насильство над неповнолітніми та як вберегтися від нього", "Права дитини".

Класні керівники навчальних закладів провели години спілкування, лекції, бесіди на теми "Булінг у дитячому середовищі", "Якщо вас кривдять, що робити?", "Вплив ЗМІ, як один з найпотужніших стимулів до прояву насильства", "Чому виникає фізичне насильство?", "Любов до дитини у сім'ї", "Ні, насильству дітей!", "Як запобігти насильству в мережі Інтернет", "Знання законів тебе захищає", "Зупини насильство! Почни з себе!", "Запобігання торгівлі людьми та експлуатації дітей", "Правова відповідальність за насильство фізичне та моральне".

У Дубрівській ЗОШ І-ІІ ступенів шкільний бібліотекар Козел Е.Ф. організувала виставку науково-публіцистичної літератури «Що я знаю про права та обов'язки»; класні керівники 1-9 класів провели виховні бесіди «Вчинок і відповідальність», «Закон і ми», «Наші права і обов'язки»; вчитель правознавства Канюк Й.І. провела круглий стіл за участю представників учнівського самоврядування на тему «Неповнолітні та закон. Права людини і громадянина»; педагог-організатор Токар М.В. провела вікторину серед учнів 3-5 класів «Я і мої права та обов'язки»; класні керівники 5-9 класів провели конкурс стіннівок на правову тематику «Галузі права в малюнках».

Інформаційні матеріали про проведення заходів під час Всеукраїнського тижня з протидії булінгу висвітлено на сайтах закладів освіти.

Учні-лідери району провели тренінг «Протидія булінгу в учнівському середовищі» 29 листопада 2019 року на форумі лідерів шкільних рад учнівського самоврядування.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотизму у дітей упродовж жовтня-листопада 2019 року було проведено І (у закладах освіти) та II(районний) етапи конкурсу на тему „Захисники України: історія та сьогодення " (далі Конкурс), в якому взяли участь учні Дубрівської, Соловківської, Великогеєвецької, Пацканівської, Паладь-Комарівецької, Холмківської ЗОШ І-ІІ ступенів, Сторожницької, Лінцівської, Кам'яницької, Концівської, Худлівської, Великодобронської,         Коритнянської,         Червонівської,         Сюртівської,

Руськокомарівської, Середнянської, Шишлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Малогеєвецького НВК. Переможцями 1-го районного етапу Конкурсу стали: у номінації „Вірш": І місце - Мазютинець Олександра, ученицю 10 класу Сторожницької ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Дацюк О.В.); у номінаці „ Лист": І місце - Бабурка Олександра, ученицю 7 класу Лінцівської ЗОШ І - IIIступенів (керівник Голич Н.Ю); у номінації „Фоторобота": І місце - Бербега Вікторія, ученицю 8-А класу Кам'яницької ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Кампо Г.І.); у номінації „Малюнок": І місце - Ховпей Ірина, ученицю 7-А класу Худлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Повхан М.В.). В обласному етапі конкурсу „Захисники України: історія та сьогодення" у номінації „Вірш" заохочувальним призом нагороджена Мазютинець Олександра, учениця Сторожницької ЗОШ I-IIIступенів, керівник Дацюк О.В.).

З 25 листопада по 10 грудня 2019 року в закладах освіти району відбулася щорічна акція "16 днів проти насильства", в рамках якої практичні психологи, класні керівники, педагоги-організатори провели години спілкування, уроки толерантності, бесіди, диспути, тренінги з профілактики негативних звичок, жорстокої та протиправної поведінки дітей: «Любов до дитини: якою вона повинна бути?», «Доброзичливі стосунки з оточуючими» (Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Школа рівних можливостей», «Експлуатація дитячої праці» (Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.), „Життя - найдорожча цінність" (Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.), „Насильство в сім'ї неприйнятне!", «Торгівля людьми - сучасне рабство», «Запобігання торгівлі людьми та експлуатації дітей» (Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Насильство в сім'ї - ганебна тенденція сьогодення» (Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.), "Профілактика насильства та жорстокості" (Малогеєвецький НВК І-ІІІ ст.), "Конвенція прав дитини. Сторінками права" (Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.), "Насильство в сім'ї - ганебна тенденція сьогодення" (Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.), „Гендерне насильство", „Проблема насильства, що ми розуміємо під насильством" (Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.), "Зупини насильство - обери щасливе майбутнє" (Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Домашнє насильство: шляхи вирішення», "Як запобігти насильству в мережі Інтернет" (Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.), "Любов до дитини у сім'ї", «Гуманістична мораль у демократичному суспільстві» (Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.), "Чи можна прожити без конфліктів", "Я толерантна людина" (Соловківська ЗОШ І-ІІ ст.), "Не проміняй свободу на рабство", "Як захистити себе від насильства в сім'ї" (Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.), "Ідеї тендерної рівності в системі ціннісних орієнтацій сучасної молоді", "Правова відповідальність за насильство фізичне та моральне" (Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Практичними психологами проведено тренінги щодо попередження насилля у сім'ях, формування соціальних навичок у дітей, а також тести на визначення рівня агресивності.

У Середнянській, Коритнянській, Великогеєвецькій, Дубрівській школах організовано флеш-моби «Ми-проти насильства. Ми за любов і доброту!».

У школах І-ІІ та І-ІІІ ступенів залучено органи учнівського врядування до профілактичної роботи. На класних батьківських зборах проведено попереджувальну та роз'яснювальну роботу з батьками з метою недопущення фактів насильства в учнівському середовищі.

Проведено тренінг з батьками «Зупинимо насильство у сім'ї» (Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.)

Організовано відео - лекторій з переглядом відеофільмів "Жертва", «Якщо я не повернусь», «Домашнє насильство» (Чабанівська, Великогеєвецька, Дубрівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Есенська, Коритнянська, Сторожницька, Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Проведено конкурси колажів "Ми-проти насильства в сім'ї" та виставки плакатів „Ми - проти насильства", „Скажемо агресії „Ні!", „Стоп насильству", „Світ без насилля", (Чабанівська, Великогеєвецька, Дубрівська, Концівська, Коритнянська^Худлівська, Оноківська ЗОШ).

Питання реалізації державної сімейної, демографічної та тендерної політики, спрямованої на утвердження в суспільстві соціальної справедливості та тендерної рівності, попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми знаходяться на постійному контролі у відділі освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Протягом 2019 року фахівці Ужгородського РЦСССДМ систематично здійснювали просвітницьку роботу в громаді в межах мобільного консультативного пункту з метою ознайомлення з соціальними послугами, які надає Ужгородський РЦСССДМ. Також, працівниками Центру систематично здійснюється просвітницька робота серед мешканців району щодо профілактики наркоманії, шкідливих звичок (алкоголю, куріння), попередження насильства в сім'ї, профілактики злочинності, дотримання правил здорового способу життя, профілактики хвороб, що передаються статевим шляхом (у тому числі з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу) та туберкульозу і т.д. Всього було проведено 100 заходів, які відвідали 2227 осіб.

Фахівцями Ужгородського РЦСССДМ проведено навчання на семінарах: «Соціально-психологічні особливості дітей, які потребують сімейного виховання», «Здійснення соціальної роботи працівниками центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді з одержувачами державних допомог сім'ям з дітьми» «Здійснення соціальної роботи з сім'ями та особами, які опинилися у складних життєвих обставинах» «Організаційно-правові аспекти створення та функціонування мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі», «Деякі питання здійснення наставництва над дитиною, яка опинилася в складних життєвих обставинах».

Фахівцями УРЦСССДМ протягом 2019 року взято на облік 143 сім'ї, які перебувають у СЖО та яким надається ряд соціальних послуг відповідно до їх потреб. Також, під соціальним супроводом УРЦСССДМ перебували 24 сім'ї, в яких виховується 58 дітей. Дані сім'ї опинилися в СЖО та потребують сторонньої допомоги для вирішення своїх життєвих проблем. В ході здійснення соціального супроводу їм надається комплекс соціальних послуг з метою мінімізації СЖО, що виникли в даних сім'ях відповідно до Державних стандартів надання соціальних послуг;

Протягом звітного періоду працівниками УРЦСССДМ було проведено ряд інформаційних семінарів для сімей Ужгородщини: «Профілактика дитячих суїцидів» та «Роль сім'ї у вихованні дітей». По закінченню заходів батьки, за сприяння Ужгородського РЦСССДМ, отримали подарункові набори. А також, працівниками організовано ряд лекцій, бесід та відеолекторіїв у пришкільних таборах, які функціонують на базі загальноосвітніх шкіл Ужгородського району, з метою пропаганди здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок, ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу, по закінченню яких учні отримали подарунки та просвітницькі матеріали;

Працівники УРЦСССДМ постійно здійснюють роботу щодо пошуку та підбору осіб, які виявили бажання створити прийомну сім'ю, дитячий будинок сімейного типу або патронатну сім'ю;

На сьогоднішній день фахівцями Ужгородського РЦСССДМ здійснюється соціальний супровід 6 вже функціонуючих дитячих будинків сімейного типу та 3 прийомних сімей. В ході супроводу проводиться соціальна робота з метою підтримки психологічного клімату у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу. Також, надаються необхідні соціальні послуги вихованцям ДБСТ та ПС з метою підготовки їх до самостійного життя;

Повідомляємо, що протягом звітного періоду повідомлень щодо торгівлі людьми до Ужгородського РЦСССДМ не надходило. На обліку Ужгородського РЦСССДМ немає осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

deneme bonusu casino 1xbet giriş canlı poker siteleri canlı rulet oyna sweet bonanza oyna casino siteleri
Видео-урок по установке Joomla 3.3 на Денвер.