Інформація сільських рад

                                                        

УКРАЇНА

РУСЬКОКОМАРІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

УЖГОРОДСЬКИЙ РАЙОН       ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛАСТЬ

РІШЕННЯ

(дев»ятнадцятої сесії сьомого скликання)

 

від 18 червня   2018 року

село Руські Комарівці

Про оподаткування єдиним податком

на території Руськокомарівської сільської ради

\

Керуючись пунктом 24 частини 1 статті 26, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.7,8,10,12 та статтею 267 Податкового кодексу України, пунктом 19 частини 1 статті 64 Бюджетного кодексу України, Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року, сесія сільської ради

                              В И Р І Ш И Л А :

         1. Затвердити Положення про оподаткуванні єдиним податок на території населених пунктів Руськокомарівської сільської ради на 2019 рік (додається)

         2. Cекретарю сільської ради забезпечити оприлюднення проекту цього рішення шляхом розміщення на інформаційному стенді в приміщенні адмінбудинку сільської ради.

3. Направити копію даного рішення до Ужгородської МДПІ Головного управління ДФС в Закарпатській області для виконання.

       4. Контроль за виконання даного рішення покласти на бюджетну комісію сільської ради.

     Сільський голова:                                                 В.С.Білак

                                                                                     

                                                                                                             

Додаток 1

дорішення 18 сесіїРуськокомарівськоїсільської

ради 7 скликаннявід 22.03.2018 року

      

ПОЛОЖЕННЯ

проєдиний податок на території

Руськокомарівської сільської ради

  1. 1.Загальні положення

   Єдиний податок є місцевим податком і впроваджується на підставі пункту 24 частини 1статті 26  Закону України «Про місцеве самоврядування», відповідно до глави 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розділу ХІIIПодаткового кодексу України.

                                                   2. Платники податку

2.Платниками єдиного податку на території Новоселицької  сільської ради  є суб’єкти малого підприємництва – фізичні та юридичні особи з податковою адресою у межах , які відповідають вимогам спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності,  і які, при цьому, у порядку, визначеному статтею 298-299 Податкового кодексу України, самостійно обрали даний спосіб оподаткування доходів та отримали свідоцтва платника єдиного податку.

2.1.Платники єдиного податку поділяються на такі групи:

  1. - фізичні особи - здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300 000 гривень;
  2. - фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

– не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

– обсяг доходу не перевищує 1 5000 000 гривень.

Дія цього  підприємців, які надають-підпункту не поширюється на фізичних осіб  посередницькі послуги з купівлі, продажу,  оренди  та  оцінювання  нерухомого  майна  -(гр. 70.31 КВЕД). Такі фізичні особи  підприємці належать виключно до третьої групи платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для третьої групи;

Вичерпний перелік видів послуг, які розуміються як побутові послуги населенню, що надаються першою та другою групами платників єдиного податку, визначений пунктом 291.7 статті 291 Податкового кодексу України.

  1. - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 5000000 гривень.
  2. - сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського виробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.
  3. - фізичною особою, а також середньооблікова кількість працівників юридичних осіб обраховується відповідно до підпункту 291.4.1 пункту 291.4 статті 291 Податкового Кодексу України.

2.4.Порядок визначення доходу для  цілей оподаткування єдиним податком, а також для надання права суб’єкту господарювання зареєструватися платником єдиного податку та/або перебувати на спрощеній системі оподаткування, склад цих доходів визначається статтею 292 Податкового кодексу України.

2.5.Обмеження на право обрання спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності окремими категоріями суб’єктів підприємницької діяльності встановлюються пунктом 291.5 статті 291 Податкового Кодексу України.

3. Ставки та порядок обчислення податку

Ставки єдиного податку встановлюються Новоселицькою сільською радою для фізичних осіб-підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності з розрахунку на календарний місяць.

3.2.Ставки єдиного податку для другої групи платників встановлюються у  межах  до 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, з розрахунку на календарний місяць, наведених у додатку 1.

у разі сплати податку на додану вартість згідно з-1) 3 відсотки доходу  Податковим кодексом України;

  1. -відсотків доходу  єдиного податку.

1) до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у підпунктах 1, 2 і 3 пункту 2.2 цього Положення;

2) до доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у реєстрі платників єдиного податку, віднесеного до першої або другої групи;

3) до доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж зазначений у цій главі;

4) до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.

5) до доходу отриманого платниками першої або другої груп від провадження діяльності, яка не передбачена у підпунктах 1або 2 пункту 291.4. статті 291 Податкового кодексу України.

1) до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у підпункті 4 пункту 2.2 цього Положення;

2) до доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж зазначений у главі 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності», Податкового кодексу України.

  • до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.
  • – для платників єдиного податку першої групи – 10% до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;
  • – для платників єдиного податку другої групи – 20% до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Особливості застосування ставок, встановлених пунктами 3.2.-3.4 цього розділу, передбачені пунктом 293.8 статті293 Податкового кодексу України.

                                       4.Податковий (звітний) період

4.1.Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої та другої груп є календарний рік.

Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої та четвертої груп є календарний квартал.

4.2.Особливості визначення початку та закінчення податкового періоду у різних випадках  передбачені пунктами 294.2–294.7 статті 294 Податкового кодексу України.

                       5.Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку

  • Платники єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

У разі якщо Новоселицька  сільська рада приймає рішення щодо зміни раніше встановлених ставок єдиного податку, єдиний податок сплачується за такими ставками у порядку та строки, визначені підпунктом 12.3.4 пункту 12.3 статті 12 Податкового кодексу України.

  • Платники єдиного податку третьої та четвертої груп сплачують єдиний податок протягом десяти календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.
  • Платники єдиного податку першої та другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.
  • Єдиний податок, нарахований за перевищення обсягу доходу, сплачується протягом десяти календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.
  • У разі припинення платником єдиного податку провадження господарської діяльності податкові зобов’язання із сплати єдиного податку нараховуються такому платнику до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому до органу державної податкової служби подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з припиненням провадження господарської діяльності.

                 6.Ведення обліку і складення звітності платниками єдиного податку

6.1.Платники єдиного податку першої та другої груп та платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи-підприємці), які не є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Форма книги обліку доходів, порядок її ведення затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує податкову і митну політику. Для реєстрації Книги обліку доходів, такі платники єдиного податку подають до контролюючого органу за місцем обліку примірник Книги, у разі обрання способу ведення Книги у паперовому вигляді.

6.2.Платники єдиного податку третьої  групи (фізичні особи-підприємці), які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів та витрат за формою та в порядку, що встановлені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує податкову і митну політику. Для реєстрації Книги обліку доходів такі платники єдиного податку подають до контролюючого органу за місцем обліку примірник Книги.

6.3.Платники єдиного податку третьої групи (юридичні особи) використовують дані спрощеного бухгалтерського обліку щодо доходів та витрат з урахуванням положень пункту 44.2 статті 44 Податкового кодексу України.

6.4. Платники податку третьої групи подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

6.5. Порядок складення податкової декларації визначений пунктами 296.2, 296.4- 296.7 статті 296 Податкового кодексу України.

6.6.Платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи-підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібно-роздрібної торгівельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій.

         7.Особливості нарахування, сплати та подання звітності з окремих податків

                         і зборів платниками єдиного податку

7.1. Платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з таких податків і зборів:

1) податку на прибуток підприємств;

2) податку на доходи фізичних осіб у частині доходів (об’єкта оподаткування), що отримані в результаті господарської діяльності платника єдиного податку першо-третьої груп (фізичні особи-підприємці) та оподатковані згідно з цим Положенням;

3) податку на додану вартість з операцій з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, крім податку на додану вартість, що сплачується фізичними особами та юридичними особами, які обрали ставку єдиного податку, визначену підпунктом 1 пункту 293.3 статті 293 Податкового кодексу України, а також що сплачується платниками єдиного податку четвертої групи;

4) податку на майно (в частині земельного податку), крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються платниками єдиного податку першої – третьої груп для провадження господарської діяльності та платниками єдиного податку четвертої групи для ведення сільськогосподарського товаровиробництва;

5) рентної плати за спеціальне використання води платниками єдиного податку четвертої групи.

7.2.Нарахування, сплата та подання звітності з податків і зборів інших, ніж зазначені у пункті 7.1, цього розділу, здійснюються платниками єдиного податку в порядку, розмірах та у строки встановлені Податковим кодексом України.

7.3.Платник єдиного податку виконує передбачені Податковим кодексом України функції податкового агента у разі нарахування (виплати, надання) оподатковуваних податком на доходи фізичних осіб доходів на користь фізичної особи, яка перебуває з ним у трудових або цивільно-правових відносинах.

                     8.Відповідальність платника єдиного податку

Платники єдиного податку несуть відповідальність відповідно до Податкового кодексу України за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій.

Секретарсільськоїради                                       СтеценкоЛ.Ю.

Додаток 1

                                          доПоложенняпрооподаткуванняєдинимподатком

                                                          

                             Ставкиєдиногоподаткуна 2019 рік

Руськокомарівська сільська  рада
платники ставки податку
1 Єдиного податку першої групи    всіх видів діяльності 10% до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на        1 січня податкового (звітного) року
2 Єдиного податку другої групи    всіх видів діяльності 20% до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року
3 Єдиного податку третьої групи

3 відсотки доходу –у разі сплати податку на додану вартість

5 відсотків доходу –у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку

4 Єдиного податку четвертої групи

залежно від категорії (типу) земель та становить (у відсотках  до нормативної грошової оцінки одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого Податковим кодексом України:

а) для ріллі, сіножатей і пасовищ - 0,95;

б) для багаторічних насаджень  - 0,57;

в)для земель водного фонду - 2,43;

 
    Додаток № 2           до Положення про оподаткування єдиним податком  
         
  Розмір ставок єдиного податку для першої групи платників єдиного податку (у відсотках) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року  
         
         
КВЕД Назва Розмір ставки    
         
01.4 Надання послуг у рослинництвi i тваринництвi; облаштування ландшафту 10,00%    
02.02 Надання послуг у лiсовому господарствi 10,00%    
17.51 Виробництво килимiв та килимових виробiв за індивідуальним замовленням 10,00%    
18.1 Виробництво одягу зi шкiри за індивідуальним замовленням 10,00%    
18.2 Виробництво одягу з текстилю за індивідуальним замовленням 10,00%    
18.23 за індивідуальним замовленням 10,00%    
18.24 Виробництво iншого одягу та аксесуарiв за індивідуальним замовленням 10,00%    
18.3 Виробництво хутра та виробiв з хутра за індивідуальним замовленням 10,00%    
19.2 Виробництво галантерейних та дорожнiх виробiв зi шкiри та iнших матерiалiв за індивідуальним замовленням 10,00%    
19.3 Виробництво взуття за індивідуальним замовленням 10,00%    
36.1 Виробництво меблiв за індивідуальним замовленням 10,00%    
45.42 Столярнi та теслярськi роботи за індивідуальним замовленням 10,00%    
50.2 Технiчне обслуговування та ремонт автомобiлiв за індивідуальним замовленням 10,00%    
50.40.4 Технiчне обслуговування та ремонт мотоциклiв за індивідуальним замовленням 10,00%    
52.62.2 РОЗДРIБНА ТОРГIВЛЯ НА РИНКАХ 10,00%    
52.7 Ремонт побутових виробiв та предметiв особистого вжитку 10,00%    
52.71 Ремонт взуття та iнших виробiв зi шкiри 10,00%    
52.72 Ремонт побутових електричних товарiв 10,00%    
52.72.1 Ремонт радiотелевiзiйної аудiо- та вiдеоапаратури 10,00%    
52.72.2 Ремонт iнших побутових електричних товарiв 10,00%    
52.73.1 Ремонт годинникiв 10,00%    
52.73.2 Ремонт ювелiрних виробiв 10,00%    
52.74 Ремонт iнших побутових виробiв та предметiв особистого вжитку 10,00%    
52.74.1 Ремонт i перероблення одягу 10,00%    
52.74.2 Ремонт велосипедів 10,00%    
52.74.9 Ремонт iнших побутових виробiв та предметiв особистого вжитку 10,00%    
71.4 Прокат побутових виробiв та предметiв особистого вжитку 10,00%    
74.81.1 Виконання фоторобіт 10,00%    
74.81.2 Оброблення плівок 10,00%    
  Прибирання приміщень за індивідуальним замовленням 10,00%    
93.01.1 Прання, оброблення бiлизни та iнших текстильних виробiв 10,00%    
93.01.2 Чищення та фарбування текстильних та хутряних виробiв 10,00%    
93.02 Надання послуг перукарнями та салонами краси 10,00%    
93.03 Органiзацiя поховань та надання пов'язаних з ними послуг 10,00%    
95 Послуги домашньої прислуги 10,00%    
           
       Додаток 3             до Положення про оподаткування єдиним податком
  Розмір ставок єдиного податку для другої групи платників єдиного податку (у відсотках) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року
КВЕД Назва Розмір ставки
     
02.01.2 Одержання продукцiї лiсового господарства 20,00%
05 Рибальство, рибництво та пов'язанi з ними послуги 15,00%
15 Виробництво харчових продуктiв, напоїв 15,00%
17 Текстильне виробництво 15,00%
18.1 Виробництво одягу зi шкiри 20,00%
18.2 Виробництво одягу з текстилю 15,00%
18.3 Виробництво хутра та виробiв з хутра 20,00%
19 Виробництво шкiри, виробiв зi шкiри та iнших матерiалiв 20,00%
20 Оброблення деревини та виробництво виробiв з деревини, крiм меблiв 15,00%
20.3 Виробництво дерев'яних будiвельних конструкцiй та столярних виробiв 20,00%
20.5 Виробництво iнших виробiв з деревини та корка, соломки i матерiалiв для плетiння 15,00%
21 Виробництво паперової маси, паперу, картону та виробiв з них 15,00%
22 Видавнича та полiграфiчна дiяльнiсть, тиражування записаних носiїв iнформацiї 20,00%
25 Виробництво гумових та пластмасових виробiв 15,00%
26 Виробництво iншої неметалевої мiнеральної продукцiї 20,00%
26.4 Виробництво цегли, черепицi та iнших будiвельних виробiв з випаленої глини 20,00%
26.6 Виробництво виробiв з бетону, гiпсу та цементу 20,00%
26.7 Оброблення декоративного та будiвельного каменю 20,00%
28 Виробництво готових металевих виробiв 20,00%
31 Виробництво електричних машин та устатковання 20,00%
32 Виробництво апаратури для радiо, телебачення та зв'язку 20,00%
33 Виробництво медичної технiки, вимiрювальних засобiв, оптичних приладiв та устатковання, годинникiв 20,00%
36 Виробництво меблiв; виробництво iншої продукцiї 20,00%
37 Оброблення вiдходiв 15,00%
45 Будiвництво 20,00%
50.2 Технiчне обслуговування та ремонт автомобiлiв 20,00%
50.3 Торгiвля автомобiльними деталями та приладдям 20,00%
50.40.4 Технiчне обслуговування та ремонт мотоциклiв 20,00%
52 Роздрiбна торгiвля; ремонт побутових виробiв та предметiв особистого вжитку 20,00%
52.1 Роздрiбна торгiвля в неспецiалiзованих магазинах 20,00%
52.2 Роздрiбна торгiвля в спецiалiзованих магазинах продовольчими товарами (крім 52.25; 52.26) 20,00%
52.21 Роздрiбна торгiвля фруктами та овочами, включаючи картоплю 15,00%
52.24 Роздрiбна торгiвля хлiбом, хлiбобулочними та кондитерськими виробами 18,00%
  Роздрiбна торгiвля iншими напоями (крім алкогольних) 20,00%
52.27.1 Роздрiбна торгiвля молоком, молочними продуктами та яйцями 15,00%
52.3 Роздрiбна торгiвля в спецiалiзованих магазинах фармацевтичними, медичними, косметичними   та парфумерними товарами 20,00%
52.4 Роздрiбна торгiвля у спецiалiзованих магазинах непродовольчими товарами 20,00%
52.41 Роздрiбна торгiвля текстильними та галантерейними товарами 20,00%
52.42 Роздрiбна торгiвля одягом 20,00%
52.44.1 Роздрiбна торгiвля меблями 20,00%
52.44.2 РОЗДРIБНА ТОРГIВЛЯ ПОБУТОВИМИ ТОВАРАМИ 20,00%
52.45 Роздрiбна торгiвля побутовими електротоварами, радiо- та телеапаратурою 20,00%
52.46 Роздрiбна торгiвля залiзними виробами, фарбами та склом 20,00%
52.47 Роздрiбна торгiвля книгами, газетами та канцелярськими товарами 15,00%
52.48 Роздрiбна торгiвля у спецiалiзованих магазинах iншими непродовольчими товарами 20,00%
52.5 Роздрiбна торгiвля уживаними товарами в магазинах 15,00%
52.6 Роздрiбна торгiвля поза магазинами 15,00%
52.62 Роздрiбна торгiвля з лоткiв та на ринках 15,00%
52.7 Ремонт побутових виробiв та предметiв особистого вжитку 15,00%
55.3 Дiяльнiсть ресторанiв 20,00%
55.30.2 Дiяльнiсть кафе 20,00%
55.4 Дiяльнiсть барiв 20,00%
55.5 Дiяльнiсть їдалень та послуги з постачання готової їжi 20,00%
55.51.2 ДIЯЛЬНIСТЬ ШКIЛЬНИХ ЇДАЛЕНЬ I КУХОНЬ 15,00%
55.51.3 ДIЯЛЬНIСТЬ ЇДАЛЕНЬ У ВИЩИХ ТА СЕРЕДНIХ УЧБОВИХ ЗАКЛАДАХ 15,00%
60.21.1 Дiяльнiсть автомобiльного регулярного транспорту 20,00%
60.22 Дiяльнiсть таксi 15,00%
60.23 Дiяльнiсть нерегулярного пасажирського транспорту 15,00%
60.24 Дiяльнiсть автомобiльного вантажного транспорту 20,00%
60.24.9 ДIЯЛЬНIСТЬ IНШИХ ВИДIВ НАЗЕМНОГО ВАНТАЖНОГО ТРАНСПОРТУ
  трактори та сільгосптехніка 15,00%
  гужовий транспорт 15,00%
61 Дiяльнiсть водного транспорту 15,00%
63 Додатковi транспортнi послуги та допомiжнi операцiї 20,00%
66.03 Iншi послуги у сферi   страхування 20,00%
71 Оренда машин та устатковання; прокат побутових виробiв i предметiв особистого вжитку 20,00%
72 Дiяльнiсть у сферi iнформатизацiї 18,00%
74.7 Прибирання   виробничих та житлових примiщень, устатковання та транспортних засобiв 15,00%
74.81.1 ВИКОНАННЯ ФОТОРОБIТ 16,00%
74.81.2 ОБРОБЛЕННЯ ПЛIВОК 16,00%
74.85 Надання секретарських послуг та послуг з перекладу 16,00%
80.1 Початкова загальна освiта  
  надання послуг по вичвенню музики та народних традицій 15,00%
80.10.1 Дошкiльна освiта 15,00%
85 Охорона здоров'я та надання соцiальної допомоги 20,00%
85.2 Ветеринарна дiяльнiсть 20,00%
93 Надання iндивiдуальних послуг 20,00%
93.01 Прання, хiмчистка та фарбування 15,00%
93.02 Надання послуг перукарнями та салонами краси  
  перукарські послуги 15,00%
  манікюр, педікюр 15,00%
  надання косметичних послуг, салонів краси, солярії 20,00%
  надання послуг саун, лазень, душових 20,00%
93.03 Органiзацiя поховань та надання пов'язаних з ними послуг 20,00%
93.05 Надання iнших iндивiдуальних послуг  
  надання послуг по паркуванню автомобілів 20,00%
  надання послуг по впоррядкуванню архівних документів 15,00%
  надання послуг по розведенню свійських тварин 15,00%
  надання послуг з користування туалетом 15,00%
95 Послуги домашньої прислуги 15,00%
49.39 Діяльність готелів інший пасажирськийназемгний транспорт, н.в.і.у. Включає усі види економічної діяльності, які відносилися до позиції 60.23.0 20,00%
79.11

Дуяльність туристичних агенств.

Включає посередницьку діяльність туристичних агентів з реалізації продукту туристичних операторів

20,00%
79.12

Діяльність туристичних операторів

Включає діяльність туристичних операторів

20,00%
79.90

Надання інших послуг бронювання та пов»язана з цим діяльність

Включає:

-діяльність місцевих туристичних інформаційних служб і служб з розміщення (забезпечення проживання);

-діяльність екскурсоводів (гідів).

20%
55.1 Діяльність готелів 20%
51 Оптова торгівля та посередництво в оптовій торгівлі 20,00%
70.1 Операції з власним нерухомим майном 20,00%
70.2 Здавання в оренду власного нерухомого майна 20,00%
25.0 Розведення інших тварин 20,00%
74.11 Діяльність у сфері права 20,00%
deneme bonusu casino 1xbet giriş canlı poker siteleri canlı rulet oyna sweet bonanza oyna casino siteleri
Видео-урок по установке Joomla 3.3 на Денвер.