Проекти рішень

УКРАЇНА

УЖГОРОДСЬКА РАЙОННА РАДА

ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛАСТЬ

____________ сесія ___________ скликання

Р І Ш Е Н Н Я

вiд __________ 2018 року № __________

                             м. Ужгород                            

Про районний бюджет на 2019 рік

 

Відповідно до Бюджетного кодексу України, статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада в и р і ш и л а:

1.Визначити на 2019 рік:

доходирайонного бюджету у сумі 621 437 600 гривень, у тому числі доходи загального фонду районного бюджету – 618 804 200 гривень та доходи спеціального фонду районного бюджету – 2 633 400 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки районного бюджету у сумі 619 437 600 гривень, у тому числі видатки загального фонду районного бюджету – 584 843 400 гривень та видатки спеціального фонду районного бюджету – 34 594 200 гривень згідно з додатком 3 до цього рішення;

повернення кредитів до спеціального фонду районного бюджету у сумі 950 000 гривень згідно з додатком 4 до цього рішення;

надання кредитів з районного бюджету у сумі 2 950 000 гривень, у тому числі надання кредитів із загального фонду районного бюджету -
2 000 000 гривень та надання кредитів зі спеціального фонду районного бюджету -950 000 гривень згідно з додатком 4 до цього рішення;

профіцит за загальним фондом районного бюджету у сумі 31 960 800 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

дефіцит за спеціальним фондом районного бюджету у сумі 31 960 800 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів районного бюджету у розмірі 200 000 гривень, що становить 0,03 відсотки видатків загального фонду районного бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд районного бюджету у розмірі 2 060 400 гривень, що становить 0,4 відсотки видатків загального фонду районного бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів районного бюджету на 2019 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатками 3, 4 до цього рішення.

3. Затвердити на 2019 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5 до цього рішення враховуючи звернення Середнянської селищної та всіх сільських рад району.

Установити, що у 2019 році місячні суми дотації сільським та Середнянському селищному бюджетам перераховуються фінансовим управлінням із загального фонду районного бюджету на підставі платіжного доручення не пізніше 25 числа місяця у разі виконання доходів загального фонду районного бюджету.

4. Затвердити на 2019 рік розподіл коштів бюджету розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію об’єктів виробничої, комунальної та соціальної інфраструктури за об’єктами, згідно з додатком 6 до цього рішення.

5. Затвердити розподіл витрат районного бюджету на реалізацію місцевих (регіональних) програм у сумі 23 871 900 гривень згідно з додатком 7 до цього рішення.

6.Відповідно до пункту 20 розділу VI„Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (зі змінами) затвердити Формулу розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів з районного бюджету бюджетам місцевого самоврядування, згідно з додатком 8 до цього рішення.

7. Установити, що у загальному фонді районного бюджету на 2019 рік:

1) до доходів загального фонду районного бюджету належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтею 97 Бюджетного кодексу України;

2) джерелами формування у частині кредитування є надходження, визначені статтею 691 Бюджетного кодексу України.  

8. Установити, що джерелами формування спеціального фонду місцевого бюджету на 2019 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтею 691, частиною 1 статті 71 Бюджетного кодексу України;

2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України;

3) у частині кредитування є надходження, визначені пунктами 10 частини 1 статті 691 Бюджетного кодексу України.

9. Установити, що у 2019 році кошти, отримані до спеціального фонду районного бюджету (абзаци 1, 2 пункту 7 цього рішення) згідно з відповідними пунктами частини 1 статті 691 та частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених частиною 2 статті 71 та статтю 91 Бюджетного кодексу України,а кошти спеціального фонду згідно з абзацом 2 пункту 7 цього рішення спрямовуються відповідно на надання кредитів індивідуальним сільським забудовникам, а також на їх обслуговування.

10. Визначити на 2019 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками районного бюджету видатки загального фонду на:

оплату праці працівників бюджетних установ;

нарахування на заробітну плату;

придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

забезпечення продуктами харчування;

оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

поточні трансферти населенню;

поточні трансферти місцевим бюджетам;

підготовку кадрів вищими навчальними закладами І-ІV рівнів акредитації;

забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;

фундаментальні дослідження, прикладні наукові та науково-технічні розробки;

оплату послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури.

11. Відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України надати право начальнику фінансового управління райдержадміністрації у межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів районного бюджету на депозитах, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду.

12. Відповідно до статей 43, 73 Бюджетного кодексу України надати право райдержадміністрації отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів районного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

13. Головним розпорядникам коштів районного бюджету забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2019 року;

оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) забезпечення у першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;

5) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання.

        14. Надати право райдержадміністрації за погодженням із постійною комісією районної ради з питань бюджету у період між пленарними засіданнями сесій районної ради:

14.1. Приводити у відповідність до змін та доповнень бюджетної класифікації доходи, видатки, кредитування та джерела фінансування районного бюджету, здійснювати протягом 2019 року розподіл обсягів субвенцій і дотацій з Державного бюджету України та інших місцевих бюджетів, відповідно до змін, внесених законодавчими актами, нормативними урядовими рішеннями та рішеннями місцевих рад.

14.2. Вносити зміни до видатків за головними розпорядниками коштів районного бюджету на 2019 рік у разі, якщо після прийняття рішення про районний бюджет повноваження на виконання функцій або надання послуг, на яке надано бюджетне призначення, передається відповідно до законодавства від одного головного розпорядника бюджетних коштів до іншого головного розпорядника бюджетних коштів. При цьому, дія бюджетного призначення не припиняється і застосовується для виконання тих самих функцій чи послуг іншим головним розпорядником районного бюджету, якому це доручено.

14.3. Вносити зміни до видатків за головними розпорядниками коштів районного бюджету на 2019 рік у разі внесення змін до структури районної державної адміністрації та передачі повноважень головних розпорядників коштів, визначених цим рішенням, іншим структурним підрозділам райдержадміністрації.

14.4. У межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів перерозподіляти видатки за бюджетними програмами, у тому числі обсяги регіональних програм.

14.5. Здійснювати перерозподіл обсягів субвенцій з державного бюджету виходячи з фактично нарахованих обсягів відповідних пільг, субсидій, допомог і фактично виконаних робіт в межах загального обсягу таких субвенцій.

15. Установити, що в процесі виконання районного бюджету перерозподіл видатків за економічною класифікацією в межах затвердженого загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів по загальному та спеціальному фондах районного бюджету здійснюється фінансовим управлінням райдержадміністрації за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів.

16. Відповідно до статті 9 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту» (зі змінами):

встановити, що батьки або особи, які їх замінюють вносять плату за харчування дітей дошкільної групи  Малогеєвецького навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» у розмірі, що становить 40 відсотків від вартості харчування на день.

рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум) для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дитячих дошкільних закладах відповідно до Закону України  «Про дошкільну освіту» у 2019році збільшується відповідно до зростання прожиткового мінімуму.

17. Рішення набирає чинності з 1 січня 2019 року.

18. Додатки № 1-8 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

19.Оприлюднитице рішення в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.

20.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету (Боднар Й.Й.).

 

Голова  ради                                                                                            Р.В.Чорнак

deneme bonusu casino 1xbet giriş canlı poker siteleri canlı rulet oyna sweet bonanza oyna casino siteleri
Видео-урок по установке Joomla 3.3 на Денвер.